Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

Miquel Àngel Casasnovas Camps, Biblioteques, llibres i lectors. La cultura a Menorca entre la contrareforma i el barroc.

 

ImatgeMiquel Àngel Casasnovas Camps

Biblioteques, llibres i lectors. La cultura a Menorca entre la contrareforma i el barroc

Col·lecció Textos i Estudis de Cultura Catalana, 78
ISBN: 84-8415-254-5
Premi Francesc de Borja Moll 1995
Publicacions de l'Abadia de Montserrat, 2001
Amb la col·laboració de l'Intitut Menorquí d'Estudis
PVP: 22.80 €Aquest llibre de l’historiador M. À. Casasnovas, que té com a objectiu l’estudi de la cultura menorquina del segle XVII, pren el fil conductor de les biblioteques, les lectures i els lectors illencs, cosa essencial per entendre les influències culturals foranes sobre les elits intel•lectuals i, així, esbrinar com les noves pautes culturals es transmeten a la resta de la població. A partir dels inventaris de més d’un centenar de biblioteques, així com d’altres fonts a l’abast, es poden descobrir aspectes com les formes d’intercanvi dels llibres, la sociologia dels lectors i la seva formació intel•lectual, la composició temàtica dels fons bibliogràfics i les lectures més representatives.
 
Complementat amb una visió sintètica de la història del segle XVII menorquí, s’estudien, finalment, les influències i els interessos culturals d’aquests fons i la seva incidència sobre la societat menorquina en la creació literària i artística, les idees polítiques i religioses, la pervivència de l’humanisme i d’elements medievalitzants, les influències sobre les classes populars, la llengua i el procés de castellanització dels elements més cultes i influents. 

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis