Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 

27. Jaume Sastre Moll, La força d'una idea. Una ficció històrica de la construcció de l'església de Santa Maria de Ciutadella en el segle XV. Pròleg Josefina Salord Ripoll

 

ImatgeJaume Sastre Moll

La força d'una idea. Una ficció històrica de la construcció de l'església de Santa Maria de Ciutadella en el segle XV.

Pròleg de Josefina Salord Ripoll
Col·lecció Petit Format, 27 (Literatura)
ISBN: 978-84-15291-06-0
Institut Menorquí d'Estudis, 2015
PVP: 7.00 €


La força d'una idea del medievalista Jaume Sastre, una novel·la breu sobre la construcció de l'església de Santa Maria de Ciutadella, atreurà un ampli públic interessat a endinsar-se en la història medieval de la nostra illa, amb tantes llacunes per la minsa documentació que ens ha previngut. L'historiador rigorós ho resol, en aquest cas, posant el seu ric bagatge d'investigador al servei d'una àgil i atractiva trama literària.

L'obra parteix del saqueig al Call jueu de Palma i d'una Armada santa al nord d'Àfrica per situar-hi la trajectòria, fictícia, dels germans Riudavets i de Bernat Tosquella, el jove mestre d'obres, enamorat d'Agnès Morell. Rerefons històric, ficció literària i coneixement del procés de construcció d'esglésies es combinen a La força d'una idea, que es fa literatura perquè en pugui emergir allò que la història ha revelat però també amagat de la Ciutadella de finals de l'Edat Mitjana. Així, el plaer de la lectura es converteix també en camí de divulgació per mirar amb nous ulls l'actual Catedral de Menorca. 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis