Segueix-nos
 

TERTÚLIA

Imatge

CRISI, CANVI CLIMÀTIC I MODEL ENERGÈTIC A MENORCA

 

Participen: Tomàs Molina i Bosch, Agustí Jansà Clar, Damià Gomis Bosch, Joan Groizard Payeras, Alfonso Sanz Alduán, Rafa Muñoz Campos i Xavi Camps Orfila

 

Presenta i coordina: Jesús Cardona Pons, arquitecte i coordinador de les Directrius Estratègiques de Menorca

 

Organitza: Secció de Ciència i Tècnica

Data: Dijous 4 d'agost de 2016 a les 20h

Lloc: Pati de Can Victori (seu de l'IME)

TARGETÓ

 

 

TERTÚLIA
 

Imatge

CRISI, CANVI CLIMÀTIC I MODEL ENERGÈTIC A MENORCA

 

Participen: Tomàs Molina i Bosch, Agustí Jansà Clar, Damià Gomis Bosch, Joan Groizard Payeras, Alfonso Sanz Alduán, Rafa Muñoz Campos i Xavi Camps Orfila

 

Presenta i coordina: Jesús Cardona Pons, arquitecte i coordinador de les Directrius Estratègiques de Menorca

Organitza: Secció de Ciència i Tècnica

Data: Dijous 4 d'agost de 2016 a les 20h

Lloc: Pati de Can Victori (seu de l'IME)La tertúlia està organitzada per la Secció de Ciència i Tècnica de l’Institut Menorquí d’Estudis i forma part de les accions de comunicació de les Directrius Estratègiques de Menorca.

La tertúlia girarà al voltant dels efectes del canvi climàtic que estem provocant i alhora patint. Analitzarem les principals causes i conseqüències d’aquest fenomen, centrant-nos en les repercussions a nivell local. Veurem quina relació té el model energètic actual amb el canvi climàtic i la crisi global que s’ha assentat en l’economia tal com l’entenem.

Intentarem fer les millors preguntes possibles per entendre el que està passant. Intentarem també donar algunes respostes per saber cap a on ens hem d’encaminar si volem evitar les pitjors conseqüències dels canvis globals que s’estan produint. Per fer-ho comptem amb un grup de tertulians amb excel•lents coneixements dels temes que tractarem:

Tomàs Molina i Bosch, llicenciat en ciències físiques, meteoròleg i presentador del temps i Espai Terra a TV3.

Agustí Jansà Clar, doctor en ciències físiques, meteoròleg, membre de l’IME i, fins el 2012, responsable de la meteorologia estatal a Balears.

Damià Gomis Bosch, doctor en ciències físiques, catedràtic de l’àrea de Física de la Terra de la UIB, membre de l’Institut Mediterrani d'Estudis Avançats i membre de l'IME.

Joan Groizard Payeras, grau i màster en enginyeria d’energia i medi ambient, consultor tècnic i estratègic en empreses d’energies renovables i, actualment, director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern de les Illes Balears.

Alfonso Sanz Alduán, geògraf, matemàtic i tècnic urbanista; treballa com a consultor especialista en planificació urbanística i mobilitat sostenible.

Rafa Muñoz Campos, enginyer tècnic industrial, membre de l’IME i tècnic del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca.

Xavi Camps Orfila, enginyer tècnic industrial i màster en enginyeria de l’energia; actualment, treballa en l’elaboració de les Directrius Estratègiques de Menorca en temes d’energia.


L’espai de tertúlia s’obrirà a tot el públic assistent, que comptarà amb una fila zero de composició variada per crear un diàleg el més ampli i dinàmic possible.

Us esperem!

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis