Segueix-nos
 
I JORNADA D'ESTUDI DEL TURISME A MENORCA: LES VIES DE TRANSFORMACIÓ DEL TURISME A MENORCA

El Grup de Recerca Turística de l'IME afronta el repte d'organitzar la primera jornada d'estudi del turisme a Menorca.

PROGRAMA DE LA JORNADA

Data: dissabte 15 de juliol de 2017, a partir de les 10 h.
Lloc: Pati de Can Victori, seu de l'IME
 

I Jornada d'estudi del turisme a Menorca: les vies de transformació del turisme a Menorca

El Grup de Recerca Turística de l'IME afronta el repte d'organitzar la primera jornada d'estudi del turisme a Menorca. El turisme no és només la principal font de riquesa de l'illa, sinó també un element clau que condiciona la vida col·lectiva dels menorquins dels anys setanta ençà. És per això que consideram important promoure l'estudi del turisme així com també el diàleg entre el món acadèmic i el món professional.

Aquesta primera edició se centrarà en les diferents vies de transformació del turisme a Menorca i les seves conseqüències. El sector turístic menorquí ha experimentat canvis importants en els darrers anys. Han canviat els canals de comercialització, les formes d'allotjament, els mercats emissors, l'oferta turística així com també la manera com molts turistes consumeixen el territori i la cultura. Tanmateix, els principis bàsics del turisme romanen invariables. El sol i platja continua essent la base turística de Menorca.

No hi ha indústria que pugui exhibir un creixement més ràpid i constant. Aquest creixement accelerat del turisme està, però, generant tensions arreu del món, bona part de les quals estan directament relacionades amb noves formes de turisme i el ràpid desenvolupament d'internet. En la mesura que el turisme esdevé un fet quotidià, es fa cada vegada més difícil destriar processos de canvi turístic i no turístic. A Menorca, les tensions que generen les noves formes de turisme potser no són tan visibles com a altres llocs de la Mediterrània. El seu impacte, però, és creixent.

Data: dissabte 15 de  juliol de 2017, a partir de les 10 h.
Lloc: Pati de Can Victori, seu de l'IME


PROGRAMA DE LA JORNADA

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis