Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Cicle llegir Joan Ramis
Els dimecres indicats, a les 20 h
Trobada anual de membres de l'IME
Dijous 22 d'agost de 2019
Homentage a Tomàs Vidal Bendito
Dimarts 27 d'agost de 2019
Conferència: Somos lo que comemos y comemos como vivimos
Dimecres 18 de setembre de 2019, a les 20 h.
XXX Escola de Salut Pública de Menorca
Del 16 al 25 de setembre de 2019

CONFERÈNCIA MENORCANVERS

ImatgeMenorca dins la veu de dos poetes seus: Pere Gomila, Geografies del vent, i Joan Pons, L'illa dels arbres vençuts


A càrrec de Michel Bourret Guasteví, poeta i traductor, catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes a la Universitat Paul-Valéry de Montpeller i membre de la Secció de Llengua i Literatura de l'IME

Influït pel Gumersind Gomila (1905-1970), menorquí instal•lat a Perpinyà arran dels anys de 1920, la poesia menorquina, des de la restauració de la democràcia, viu una veritable edat d'or. Més enllà de la figura emblemàtica del Ponç Pons, una florida innovadora envaeix el món editorial (Edicions Arrela) i festivalenc (Illanvers).
Arrelada en el temps de l'individu i de la col•lectivitat però també en la terra i les paraules estretament barrejades (les famoses «pedraules» del Joan Pons), la poesia més actual qüestiona la illa, picant-li l'ullet amb sorna a la classificació de Menorca com a reserva de la biosfera per la UNESCO el 1993.


Data: dijous 29 de desembre de 2016 a les 20 h.
Lloc: Can Victori, seu de l'IME

Targetó
 

 

CONFERÈNCIA MENORCANVERS

ImatgeMenorca dins la veu de dos poetes seus: Pere Gomila, Geografies del vent, i Joan Pons, L'illa dels arbres vençuts

A càrrec de Michel Bourret Guasteví, poeta i traductor, catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes a la Universitat Paul-Valéry de Montpeller i membre de la Secció de Llengua i Literatura de l'IME.

Influït pel Gumersind Gomila (1905-1970), menorquí instal·lat a Perpinyà arran dels anys de 1920, la poesia menorquina, des de la restauració de la democràcia, viu una veritable edat d'or. Més enllà de la figura emblemàtica del Ponç Pons, una florida innovadora envaeix el món editorial (Edicions Arrela) i festivalenc (Illanvers).
Arrelada en el temps de l'individu i de la col·lectivitat però també en la terra i les paraules estretament barrejades (les famoses «pedraules» del Joan Pons), la poesia més actual qüestiona la illa, picant-li l'ullet amb sorna a la classificació de Menorca com a reserva de la biosfera per la UNESCO el 1993.

Data: dijous 29 de desembre de 2016 a les 20 h.
Lloc: Can Victori, seu de l'IME

Targetó

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis