Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

eL 92,5 PER CENT DE LES VIVENDES SUSPEN EN EFICIÈNCIA ENERGÈTICA

Diari Menorca 12-01-17
Més de la mitat obtenen la pitjor qualificació i només un 1 per cent té les millors prestacions. L'equip de les Directrius Estratègiques considera necessari planejar una rehabilitació generalitzada
 

Des de les Directrius Estratègiques de Menorca, DEM-energia, hem tractat el tema de l'edificació, ja que una part important del consum elèctric (al voltant del 45%) es produeix en els usos domèstics. D'aquesta despesa energètica a les cases, un 40% es destina a la climatització (dades del Ministeri de Foment de 2014). Per tant és de vital importància reduir la despesa energètica per aconseguir el confort tèrmic dins les cases si volem reduir la factura energètica de les mateixes. A Menorca en general això no seria difícil, ja que el nostre clima mediterrani és temperat, i ho hem comprovat introduint les dades climàtiques de Menorca a la carta bioclimàtica de Givoni (veure imatge). El resultat és que amb les temperatures i humitat mitjanes de tots els mesos de l'any, la climatització de les cases podria aconseguir-se amb sistemes passius, és a dir, sense consum d'energia.

Per fer-ho les mesures bàsiques són: aïllar bé les façanes i cobertes, posar finestres amb doble vidre que tanquin bé, posar doble vidre i amb sistemes que les protegeixin del sol a l'estiu, com les persianes. El confort és el mateix o millor que tenint aire condicionat i/o calefacció, i la despesa energètica és mínima. Però això no està passant, ja que com diu la notícia les cases certificades a Menorca tenen una qualificació energètica molt dolenta, de manera que necessiten més energia per climatitzar-se i són molt menys confortables. Per tant, aquí tenim una oportunitat per mantenir actiu el sector de la construcció rehabilitant energèticament els edificis. Aquesta és una de les conclusions del diagnòstic de les DEM-energia.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis