Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

6. Agustí Rodríguez Florit; Guillem X. Pons Buades; Félix de Pablo Pons, Guía de geología de Menorca. Itinerarios naturales y culturales.

 

ImatgeAgustí Rodríguez Florit; Guillem X. Pons Buades; Félix de Pablo Pons

Guía de geología de Menorca. Itinerarios naturales y culturales

Col·lecció Menorca Reserva de Biosfera, 6
ISBN: 978-84-935848-5-6
Consell Insular de Menorca - Agència Reserva de Biosfera; Institut Menorquí d'Estudis, 2018
PVP: 15.00 €

La Guia Geología de Menorca: Itinerarios Naturales y Culturales no pretén ser un llibre de divulgació de la geologia convencional sinó que ha procurat mostra com aquesta ciència condiciona nombrosos aspectes, relacionats amb la biodiversitat, però també amb la història i la cultura tradicional. La guia ha volgut aprofitar la faceta més atractiva de moltes publicacions sobre geologia a la vegada esser més i un atraient més per al públic en general, les excursions geològiques.

El Present volum s'articula en 12 itineraris mediambientals. El primer d'ells plantejat a manera d'introducció, que transcorren per zones d'interès geològic i on la geologia desenvolupada mitjançant diverses de ses disciplines autònomes com són l'estratigrafia, la geomorfologia, la paleontologia, la geotècnia o la hidrogeologia, enllaça amb: aspectes biòtics, arqueològics o etnològics del propi territori i, en definitiva, amb l'activitat humana. Itineraris urbans, barrancs, platges, costes rocalloses, l'interior de Menorca,... són ambients descrits amb un llenguatge senzill, com instrument didàctic per a professors i públic en general,interessats per la bellesa de la geodiversitat de Menorca.
La Guía Geología de Menorca: itinerarios naturales y culturales no pretende ser un libro de divulgación de la geología convencional sino que ha procurado mostrar cómo esta ciencia condiciona numerosos aspectos, relacionados con la biodiversidad, pero también con la historia y la cultura tradicional. La Guía ha querido aprovechar la faceta más atractiva de muchas publicaciones sobre geología y a su vez ser un atrayente más para el público en general, las excursiones geológicas.
El presente volumen se articula en 12 itinerarios medioambientales. El primero de ellos planteado a modo de introducción, que transcurren por zonas de interés geológico y donde la geología desarrollada mediante varias de sus disciplinas autónomas como son la estratigrafía, la geomorfología, la paleontología, la geotecnia o la hidrogeología, enlaza con aspectos bióticos, arqueológicos o etnológicos del propio territorio y, en definitiva, con la actividad humana. Itinerarios urbanos, barrancos, playas, costas rocosas, el interior,… son ambientes descritos con un lenguaje sencillo, como instrumento didáctico para profesores y público en general, interesados por la belleza de la geodiversidad de Menorca.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis