Segueix-nos
 

35. Francesc Riudavets, Espigolant (Una aprocimació al lèxic de Menorca no recollit al Diccionari Alcover-Moll). Pròleg de Joan F. López Casasnovas.

 

ImatgeFrancesc Riudavets

Espigolant (Una aproximació al lèxic de Menorca no recollit al Diccionari Alcover-Moll) 2ª Edició

Pròleg de Joan F. López Casasnovas
Col·lecció Petit Format, 35 (Llengua)
ISBN: 978-84-15291-47-3
ISBN (2ª edició): 978-84-15291-56-5
Institut Menorquí d'Estudis; Consell Insular de Menorca. Departament de Cultura i Educació, 2019
PVP: 9.00 €
El Diccionari Alcover-Moll és un gran monument per als estudiosos de les llengües romàntiques i, encara que tan extens i complet (abasta els parlars de tota l'àrea lingüística catalana, des de la llengua oral a la literària i des dels documents i textos catalans escrits més antics fins els moderns), tanmateix era impossible recollir-hi de forma absoluta tot el tresor de paraules de tots els temps i en totes les varietats.

D'aquí que Francesc Riudavets observàs que qualque vegada la consulta al diccionari no li servia per reconèixer algun mot o expressió que ell emprava o que havia sentit a dir. Açò el va moure a iniciar la tasca d'enregistrar-los. Aporta, idò, tot de mots vius en boca de gent menorquina i que al seu diu no van tenir una entrada pròpia a la calaixera del diccionari, o bé que, figurant en efecte al diccionari, en canvi no s'hi troba aquella concreta funció semàntica o uns significats específics utilitzats a la nostra illa o fins i tot al parlar d'una localitat insular determinada.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis