Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

PUBLICACIÓ DE LES ACTES DEL III CONGRÉS INTERNACIONAL DE BONES PRÀCTIQUES EN PATRIMONI MUNDIAL

ImatgeUs podeu descarregar el llibre digital Acciones integrales, les actes del III Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial, celebrat l'any passat al Consell Insular de Menorca. Dels quaranta-set treballs sobre la gestió del patrimoni d'arreu del món, cinc són de temàtica menorquina al voltant de la gestió integral de jaciments arqueològics, el paper de les entitats sense afany de lucre, la importància de la investigació científica o la didàctica i difusió dels coneixements.

Descarrega't el llibre

 

 

Publicació de les actes del III Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial

ImatgeDescarrega't el llibre

 
Del dia 2 al 5 de maig
de l'any passat va tenir lloc, a la seu del Consell Insular de Menorca, el III Congrés Internacional de Bones Pràctiques en Patrimoni Mundial, dedicat a les accions integrals i organitzat en col·laboració amb la Universitat Complutense de Madrid i l'Institut Menorquí d'Estudis. L’objectiu d’aquell congrés va ser analitzar les bones pràctiques en la gestió d’aquests béns per tal de traslladar-les a altres casos i millorar així la gestió dels béns culturals i naturals que formen la família del patrimoni mundial.


Hi participaren tres conferenciants de primer nivell, que van obrir les diferents sessions de comunicacions: l’antropòleg Stephan Dömpke, president de l'organització no governamental World Heritage Watch; Nobuko Inaba, professora a la Universitat de Tsukuba (Japó), assessora de l'Agència d'Afers Culturals del Japó en Patrimoni Mundial, i Juan Luis Arsuaga, catedràtic de la Universitat Complutense de Madrid i codirector del projecte Atapuerca.


En aquesta ocasió, el tema central del congrés van ser les accions integrals. El patrimoni no pot ser contemplat des d'una única perspectiva, però moltes vegades els professionals que s'hi dediquen solen analitzar-lo des d'un únic punt de vista: científic, administratiu o social


Les "accions integrals", per tant, són totes aquelles que utilitzen un tractament multidimensional envers el Patrimoni Mundial, emprant almenys dues d'aquestes tres perspectives: cientificotècnica, politicoadministrativa i social.


Al congrés es van presentar 90 comunicacions procedents de més de 30 països, de les quals un Comitè Científic en va seleccionar 68, dividides en 5 temes, des del co-aprenentatge, a la comunicació, els aspectes científics, les relacions amb persones i comunitats, etc.


En aquest volum s'hi poden trobar quaranta-set treballs, que aborden la problemàtica de la gestió del patrimoni d'arreu del món des de perspectives molt diverses. Cinc d'aquests treballs són de temàtica menorquina, tractant temes com la gestió integral de jaciments arqueològics, el paper de les entitats sense afany de lucre, la importància de la investigació científica o la didàctica i difusió dels coneixements

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis