Segueix-nos
 

menorca illa sostenible: city-zen roadshow 2017

  

Menorca Illa sostenible: city-zen Roadshow 2017

La transició energètica de Menorca ha tingut un important esdeveniment el 2017 amb la visita de l’equip d’experts europeus i la seva intensiva agenda de participació pública per promoure la visió d’un futur amb energia neta. Fruit d’aquesta projecció internacional, impulsada per l’IME-DEM, s’han establert xarxes de col•laboració que perduren en el temps i recolzen la transició energètica de Menorca.

Qué és el City-Zen Roadshow?
El City-Zen (www.cityzen-smartcity.eu) és un programa europeu que impulsa la transició energètica de diverses regions de la Unió Europea. La transició a l'energia renovable s’ha de produir en base a una forta implicació de totes les parts interessades: empreses, professionals, institucions i ciutadania. L’objectiu és transformar les infraestructures existents per la consecució d’un model energèticament autosuficient. No es tracta només de canviar el sistema energètic, sinó també tenir en compte l’aigua, els residus, les noves tecnologies, la societat i l’economia en general.El canvi passarà necessàriament per la cooperació i l’intercanvi de coneixements i experiències, que és el que ens ofereix el ROADSHOW ‘MENORCA ILLA SOSTENIBLE’ 2017’. El Roadshow és una de les activitats itinerants del City-Zen, consistent en promoure la transició cap a la sostenibilitat a diversos indrets de la Unió Europea.
La vinguda del Roadshow a Menorca ha sigut possible gràcies a l’Institut Menorquí d’Estudis i la col•laboració del Consell Insular de Menorca, l’Ajuntament de Maó i el Col•legi d’Arquitectes.

En què consisteix el Roadshow ‘Menorca Illa Sostenible’?
Una illa que funciona totalment amb energia neta és possible. Però com es pot fer? Com integrar noves solucions en els edificis, les ciutats, les infraestructures existents i la vida de les persones? Quines són les barreres tècniques, econòmiques o socials i com superar-les?
Entre els dies 24 i 28 d’abril de 2017 aquestes i altres qüestions sobre un futur sostenible per Menorca es posaran sobre la taula i es tractaran per part d’un grup d’experts d’alt nivell i reconeguts internacionalment. Ho faran amb una sèrie d’activitats i tallers on la ciutadania de Menorca està convidada a participar. Es tractaran principalment la sostenibilitat a les ciutats i la transformació del sistema energètic cap un model autosuficient basat amb energies netes.

Activitats previstes al Roadshow ‘Menorca Illa Sostenible’ (24-28 d’abril 2017)
Al programa adjunt es poden consultar els horaris i activitats realitzats. Hi ha diversos tipus d’activitats:
• Els TALLERS es desenvoluparan a l’IME entre dilluns 24 i dijous 25, oberts a tothom que vulgui assistir i participar. N’hi haurà dos que funcionaran en paral•lel i al final de cada dia faran un resum de les conclusions:
o El taller 1 “ESTILS DE VIDA DEL FUTUR” (responsable prof. Greg Keeffe), tractarà sobre la transformació de les zones urbanes cap a un model més sostenible i amb major qualitat de vida, agafant com a objecte d’estudi una zona de Maó.
o El taller 2 “L’ENERGIA DE L’ILLA” (responsable Siebe Broesma) tractarà del canvi de model energètic a escala insular, determinant els potencials existents per anar cap a l’autosuficiència i sostenibilitat energètica.
• Les MASTERCLASS són classes magistrals per donar a conèixer aspectes de l’energia i la sostenibilitat a tots els públics. El “TOUR PERSONES I TECNOLOGIA” inclou una passejada per Maó per visualitzar i entendre en el lloc les possibilitats de la sostenibilitat urbana.
• El “SERIOUS GAME ‘Go2Zero’” és un joc presencial interactiu per veure com es pot descarbonitzar l’energia i l’economia. És molt senzill, tindrà servei de traducció i està obert a tothom.
• Les PRESENTACIONS I CONFERÈNCIES són xerrades curtes per presentar i explicar qüestions sobre el propi Roadshow, així com entendre la situació actual de Menorca i els seus projectes de sostenibilitat.
• El darrer dia, divendres 28/04/2017, es presenta la VISIÓ ILLA SOSTENIBLE al Consell Insular de Menorca, on es resumeixen les principals aportacions i acords del ROADSHOW MENORCA 2017.


City-Zen: Menorca

Acte de cloenda Roadshow 2017

    

           

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis