Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

ACORD PER L'AMPLIACIÓ DEL PARC FOTOVOLTAIC DE SON SALOMÓ
 

Acord per l'ampliació de Parc Fotovoltaic de Son Salomó

La transició energètica de Menorca cap a un model descarbonitzat ha donat una gran pas amb l’acord signat a quatre bandes per la Societat Històrico-arqueològica Martí i Bella, el Consell Insular de Menorca i els promotors del parc fotovoltaic, l’empresa Ceconat I la propietat de Son Salomó. L’acord posa les bases d’un futur de reconeixement i compatibilitat amb els valors ecològics i culturals de la zona de Punta Nati, on s’ha d’ubicar l’ampliació del parc fotovoltaic existent.
Amb aquest acord es dona per finalitzat el conflicte iniciat fa quatre anys, arran de les diferents postures al voltant de l'ampliació del parc fotovoltaic de Son Salomó, quan la Martí i Bella va posicionar-se en contra del projecte considerant-lo incompatible amb la preservació del paisatge i els béns etnològics de la zona.
La planta fotovoltaica de Son Salomó II és considerada una de les instal•lacions fonamentals per assolir els objectius contemplats en la primera etapa de l’Estratègia Menorca 2030, ja que un cop operatius els parcs fotovoltaics de Son Salomó I i II, es generarà gairebé un 20% de la demanda elèctrica de Menorca amb energia neta.


Acuerdo para la ampliación del parque solar ...


Amics de Punta Nati


Més enllà de Son Salomó
 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis