Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

26. Jaume Ferrer Aledo, La enseñanza superior en Mahón. Edició de Marga Bennasar i Josefina Salord. Pròleg de Xavier Motilla Salas.

 

ImatgeJaume Ferrer Aledo

La enseñanza superior en Mahón

Edició de Marga Bennasar i Josefina Salord
Pròleg de Xavier Motilla Salas
Col·lecció Capcer, 26
ISBN: 978-84-95718-91-4
Institut Menorquí d'Estudis, IES Joan Ramis i Ramis, 2013
PVP: 15,00 €La publicació de La enseñanza superior en Mahón de Jaume Ferrer Aledo, en forma de llibre a l'abast del gran públic, neix de la iniciativa que l'IES Joan Ramis i Ramis, com a hereu directe de l'Institut creat a Maó el 1869, ha fet possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Maó i de l'Institut Menorquí d'Estudis amb l'objectiu de commemorar el centenari, el 2011, de la incorporació efectiva del centre a l'Estat, cridada a resoldre les dificultats -econòmiques i de personal docent, derivades del seu funcionament, més enllà de titularitats canviants- d'institut local sostingut, en bona part, per fons municipals.

La importància històrica del fet va restar fixada el mateix 1911 gràcies a les conferències que, amb el títol abans esmentat, va pronunciar, a l'Ateneu Científic, Literari i Artístic de Maó, Jaume Ferrer Aledo, el compromís cívic i l'ambició intel·lectual del qual van fer que situés l'Institut de Maó dins el marc complet de les experiències d'ensenyament secundari des del començament del segle XIX. D'aquesta manera, a més, la celebració adquiria un nou interès per tal com el text del científic, abocat ara a una tasca humanística de recerca i d'interpretació documentals, establia els inicis de la historiografia educativa menorquina.


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis