Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

18. Pere Ballester Pons, Lletres a una mare maonesa. Edició d'Emília Suárez Faner. Estudi introductori de Xavier Motilla Salas i Bernat Sureda Garcia

 

ImatgePere Ballester Pons

Lletres a una mare maonesa

Edició d'Emília Suárez Faner
Estudi introductori de Xavier Motilla Salas i Bernat Sureda Garcia
Col·lecció Capcer, 18
ISBN: 84-95718-30-8
Institut Menorquí d'Estudis, 2005
PVP: 15,00 €


La figura de Pere Ballester Pons té una significació que va més enllà de la seva aportació a la jurisprudència, que és possiblement el camp més conegut a hores d'ara de la seva producció. Ballester pot ser considerat com a emblema d'una generació d'intel·lectuals menorquins que van ser capaços de concentrar primer i difondre després el coneixement global del seu temps.

La seva trajectòria com a misser no pot deslligar-se de la dedicació a altres temàtiques —com ara la sociologia, l'antropologia, la política i la pedagogia— ni del compromís cultural i lingüístic vers el seu poble, ni, consegüentment, la seva obra pot ésser justament valorada sense conèixer abans les característiques del seu perfil humà.

El nostre propòsit ha estat contribuir al coneixement del seu pensament, tot recuperant una de les obres que menys atenció ha despertat en el món cultural menorquí, d'altra banda tan necessitat de recuperar els «clàssics» propis. Amb la reedició de Lletres a una mare maonesa, pretenem donar a conèixer un altre vessant de l'obra de Ballester, potser el menys conegut a hores d'ara, que no és altre que el seu interès per l'educació.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis