Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

20. Joan Ramis i Ramis, Varias fábulas. Introducció i edició de Xavier Patiño García

 

ImatgeJoan Ramis i Ramis

Varias fábulas

Introducció i edició a cura de Xavier Patiño García
Col·lecció Capcer, 20
ISBN 84-95718-54-9
Institut Menorquí d'Estudis, 2007
PVP: 15,00 €Aquest volum ofereix l'edició de les cinquanta-una faules, gairebé totes inèdites, que va escriure Joan Ramis abans de complir disset anys, el 1762, durant la seva etapa escolar a Mallorca.

Amb el títol genèric de Varias fábulas dispuestas en verso para que, ayudadas de la pintura de los falsos dioses, pueda la juventud darse por juego a este estudio, Ramis escriu faules mitològiques, inspirades principalment en Ovidi, contruïdes amb versificació i amb formes estròfiques totalment diferents i sense cap tipus d'ordre lògic.

L'originalitat de Joan Ramis respecte del model ovidià rau en la seva brevetat tant en el contingut com en la disposició dels versos. Amb poc més de cinquanta faules, ens ofereix un compendi prou acurat de la mitologia grecollatina, que, en la versió de Ramis, abraça des de l'origen dels déus fins a l'apoteosi de Cèsar convertit en estel. Un dels mèrits més importants de l'autor és que, en poc més de deu versos, és capaç de sintetizar transformacions que Ovidi relata en més de cinquanta com a mínim.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis