Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Cicle llegir Joan Ramis
Els dimecres indicats, a les 20 h
Trobada anual de membres de l'IME
Dijous 22 d'agost de 2019
Homentage a Tomàs Vidal Bendito
Dimarts 27 d'agost de 2019
Conferència: Somos lo que comemos y comemos como vivimos
Dimecres 18 de setembre de 2019, a les 20 h.
XXX Escola de Salut Pública de Menorca
Del 16 al 25 de setembre de 2019

13. Vicenç Vidal Albertí, Entremesos (I). Edició de Maite Salord Ripoll

 

ImatgeVicenç Albertí Vidal

Entremesos (I)

Edició i estudi preliminar de Maite Salord Ripoll
Col·lecció Capcer, 13
ISBN: 84-86752-57-4
Contè: Amo y criado en la casa de los vinos generosos; El licenciado Farfulla/ Ramon de la Cruz y Cano. repr. facsímil - El amo i el criat en la casa dels vins generosos; El licenciado Farruella/ Vicenç Albertí Vidal - Text en català i castellà
Institut Menorquí d'Estudis, 1997
PVP: 8,40 €
L'entremès és un gènere teatral popular que, a Menorca, presenta, també, una línia més culta, els exemples de la qual són les peces traduïdes per Vicenç Albertí i Vidal.

No podem oblidar que l'autor és hereu d'un moment cultural, el de la segona dominació britànica, que té en el Ramis neoclàssic— autor teatral i fundador de la Societat Maonesa— el seu representant més brillant. Tanmateix, des del punt de vista de les formes teatrals, Albertí destaca per la seva voluntat de recuperar l'espectacularitat i suggestió del teatre barroc que el racionalisme neoclàssic havia deixat de banda, i, així, no ens ha de sorprendre que traduís entremesos, com un dels que trobam a la present edició, d'un autor com Ramón de la Cruz.

A més, aquest fet lliga perfectament amb la finalitat de la tasca traductora d'Albertí: oferir al poble una forma de divisió amb la qual omplir el buit de les hores de lleure en un moment de greu crisi econòmica, alhora que contribuïa a millorar la precària situació de la Casa de la Misericòrdia. Albertí va estar molt relacionat al llarg de la seva vida amb aquesta institució, el teatre de la qual va ser creat, justament, amb el doble objectiu esmentat. 
 
 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis