Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

13. Vicenç Vidal Albertí, Entremesos (I). Edició de Maite Salord Ripoll

 

ImatgeVicenç Albertí Vidal

Entremesos (I)

Edició i estudi preliminar de Maite Salord Ripoll
Col·lecció Capcer, 13
ISBN: 84-86752-57-4
Contè: Amo y criado en la casa de los vinos generosos; El licenciado Farfulla/ Ramon de la Cruz y Cano. repr. facsímil - El amo i el criat en la casa dels vins generosos; El licenciado Farruella/ Vicenç Albertí Vidal - Text en català i castellà
Institut Menorquí d'Estudis, 1997
PVP: 8,40 €
L'entremès és un gènere teatral popular que, a Menorca, presenta, també, una línia més culta, els exemples de la qual són les peces traduïdes per Vicenç Albertí i Vidal.

No podem oblidar que l'autor és hereu d'un moment cultural, el de la segona dominació britànica, que té en el Ramis neoclàssic— autor teatral i fundador de la Societat Maonesa— el seu representant més brillant. Tanmateix, des del punt de vista de les formes teatrals, Albertí destaca per la seva voluntat de recuperar l'espectacularitat i suggestió del teatre barroc que el racionalisme neoclàssic havia deixat de banda, i, així, no ens ha de sorprendre que traduís entremesos, com un dels que trobam a la present edició, d'un autor com Ramón de la Cruz.

A més, aquest fet lliga perfectament amb la finalitat de la tasca traductora d'Albertí: oferir al poble una forma de divisió amb la qual omplir el buit de les hores de lleure en un moment de greu crisi econòmica, alhora que contribuïa a millorar la precària situació de la Casa de la Misericòrdia. Albertí va estar molt relacionat al llarg de la seva vida amb aquesta institució, el teatre de la qual va ser creat, justament, amb el doble objectiu esmentat. 
 
 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis