Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

12. Fra Francesc Roger, Art de la cuina. Llibre de cuina menorquina del segle XVIII. Edició i estudi introductori d'Andreu Vidal Mascaró.

 

ImatgeFra Francesc Roger

Art de la cuina. Llibre de cuina menorquina del segle XVIII

Edició i estudi introductori d'Andreu Vidal Mascaró
Col·lecció Capcer, 12
ISBN: 84-86752-43-4
Institut Menorquí d'Estudis
Primera edició, 1993
Reimpressió, 2014
PVP: 15,00 €


Art de la cuina de fra Francesc Roger és un llibre de cuina menorquina del segle XVIII, editat i estudiat de manera rigorosa pel filòleg Andreu Vidal Mascaró. Publicat el 1993 i reimprès el 2014, suposa una aportació cultural valuosíssima, que es pot analitzar des de múltiples perspectives.
 
El contingut revela una cuina que sap combinar la saviesa popular autòctona amb l’adaptació a la realitat illenca de receptes més ambicioses, pertanyents a la gran tradició culinària europea. A més, Art de la cuina apareix en un moment transcendental de la història gastronòmica de Menorca ja que documenta, per una banda, el final d’una cuina encara amb trets medievalitzants i, per l’altra, l’inici prometedor de la cuina moderna, amb els seus plats lleugers, econòmics, i els seus púdings a l’anglesa.

El caràcter menorquí de l’obra, dintre la tradició culinària catalana, és confirmat per les característiques de la llengua que s’hi esmerça: grafies que documenten l’existència de determinats trets fonètics dialectals, fenòmens morfològics i sintàctics singulars i, sobretot, el recurs a un lèxic d’una riquesa sorprenent.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis