Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

6. Francesc Camps i Mercadal, Folklore menorquí de la pagesia (tom II) (reimpressió corregida). Edició i pròleg de Francesc Florit Nin

 

ImatgeFrancesc Camps i Mercadal (Francesc d'Albranca)

Folklore menorquí de la pagesia (Tom II) (reimpressió corregida)

Edició i pròleg de Francesc Florit Nin
Col·lecció Capcer, 6
ISBN: 978-84-95718-52-5
Institut Menorquí d'Estudis, 2007
PVP: 10,00 €El volum II del Folklore menorquí de la pagesia de Francesc Camps i Mercadal (Francesc d’Albranca) conté diferents materials narratius: en primer lloc, les trenta-cinc «Faules vulgars», que, com el mateix autor diu a les notes finals, són «rondalletes [que] el poble en diu faules i coverbos (proverbis) i, més sovint, coverbos de la terra. Formen una espècie folklòrica abundant».
 
En segon lloc, els «Encantaments», com «Sa ciutat de Parella» «Sa senyora de sa cova de sa por», «Diables boets» i, de manera destacada els que formen els «Encantaments d’Albranca».

En tercer lloc, els cinc textos de les «Tradicions dels gegants», encapçalats per «Sa nau des Tudons i es pou de s’aimador».

En quart lloc, els «Records dels temps dels moros» amb «Sa novia d’Algendar» i «En Xoroi», entre d’altres.

En cinquè lloc, hi ha els breus apartats «De la manna» i «Patrons de la pagesia», seguits pel més extens de «Bruixeries i malstevuis».

Finalment, els «Coverbos xarlatans», amb una nota final en què anuncia que publicarà més endavant la secció de música; «Medecina» i «Veterinària», amb remeis populars, i «Refranys de Medecina», no incorporats a la secció corresponent del tom I. 


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis