Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 

2. Lluís Cardona, Peixos de Menorca.

 

ImatgeLluís Cardona

Peixos de Menorca

Col·lecció Petit Format, 2
ISBN: 84-86752-59-0
Consell Insular de Menorca, Institut Menorquí d'Estudis, 1997
PVP: 4,20 €


Les aigües costaneres de Menorca estan habitades per un nombre elevat d'espècies de peixos, moltes de les quals són endèmiques de la Mediterrània i resulten força interessants. Ara bé, com no hi ha grans caladors d'espècies comercials ni espècies rares o exclusives de l'illa, els científics no s'han interessat massa per la seva ictiologia.

Si, a açò, hi afegim la llunyania de l'illa de la major part dels centres de recerca importants dins l'àmbit de l'ecologia marina, entendrem per què durant molt de temps s'han publicat tan pocs treballs sobre els peixos de Menorca.

Però res no roman sempre igual i aquesta situació ha baratat en els darrers anys, en què s'han dut a terme diverses investigacions sobre els peixos de Menorca que, des de la feina pionera de Cardona i Orfila (1833-1892) i de Jaime Ferrer Aledo (1856-1956), no haviem tingut pràcticament continuïtat. Aquest factor, i l'augment de l'interès pel medi marí, ens ha fet escriure el llibre que teniu a les mans.

Els seus objectius són donar a conèixer els peixos més típics de les aigües de l'illa, explicar els aspectes més rellevants de la seva biologia i introduir algunes idees sobre l'estructura de les seves comunitats.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis