Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 

5. Maite Salord Ripoll, I del somni, tot. Pròleg de Pau Faner

 

ImatgeMaite Salord Ripoll

I del somni, tot

Pròleg de Pau Faner
Col·lecció Petit Format, 5 (Literatura)
ISBN: 84-86752-67-1
Consell Insular de Menorca, Institut Menorquí d'Estudis, 1998
PVP: 3,60 €

He llegit I del somni, tot de Maite Salord Ripoll, que és com una rondalla on es recullen molts d'elements encertats. Hi ha el rerafons de la festa d'un poble, que és gairabé com una religió i ajunta camp i ciutat en un mateix fervor; evidentment aquesta festa recorda Sant Joan, que és la «religió» dels ciutadellencs.

Hi ha una història d'amor molt polida, sobretot perquè és contada des dels ulls d'una dona, la narradora, i ja se sap que les dones veuen les coses d'una altra manera, amb molta tendresa, amb molt de sentiment i amb detalls reveladors de l'enimorament que a un home li passarien fàcilment per alt.

I també hi ha en aquesta narració l'element fantàstic de les rondalles, que clou la història de manera mítica, aprofitant la llegenda de la ciutat de Parella, una llegenda fascinant. I una altra cosa, l'autora sap emprar el llenguatge amb bon criteri i elegància; és un llenguatge planer i literari alhora, cosa sempre difícil, i recull paraules i expressions de la parla de Menorca que, deixades caure aquí i allà amb saviesa de bona escriptora, embelleixen el text.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis