Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 

10. Josep Miquel Vidal Hernández, Rafael Hernández: un metge liberal del segle XIX.

 

ImatgeJosep Miquel Vidal Hernández

Rafael Hernández: un metge liberal del segle XIX

Col·lecció Petit Format, 10 (Biografies)
ISBN: 84-86752-87-6
Institut Menorquí d'Estudis, 2000
PVP: 5,10 €


El doctor Rafael Hernández Mercadal és, possiblement, una de les figures més importants de la història cultural de Menorca de la primera meitat del segle XIX i, tanmateix, és un personatge molt poc conegut per tots els menorquins que hem viscut en el segle XX.

Si bé en aquests moments no és possible escriure la biografia que mereixeria el metge Hernández, açò no treu que hi hagi prou dades per començar a intuir les principals facetes de la seva rica personalitat i de la seva gran aportació al món sanitari d'una època que fou molt difícil per a Menorca: la primera meitat del segle XIX.

Per aquest motiu, hem cregut que valia la pena traçar un primer esbós biogràfic per donar a conèixer a tothom un personatge cabdal de la història menorquina, avui injustament oblidat, a l'espera d'un estudi biogàfic més pregon.

A la vegada creim, també, que les dades recollides fins ara podran servir d'orientació en futures recerques que vagin omplint els buits que tenim en la vida i l'obra del metge menorquí. Aquests són, per tant, els dos principals propòsits del present llibre.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis