Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

13. Josep Antoni Pons Roca, Homenatge a Alan Hillgarth, cònsol britànic a Mallorca durant la Guerra Civil: els bombardeigs, el final de la Guerra i el record d'un home íntegre, Joan Mascaró Salord. Pròleg de Joan F. López Casasnovas.

 

ImatgeJosep Antoni Pons Roca

Homenatge a Alan Hillgarth, cònsol britànic a Mallorca durant la Guerra Civil: els bombardeigs, el final de la Guerra i el record d'un home íntegre, Joan Mascaró Salord.

Pròleg de Joan F. López Casasnovas
Col·lecció Petit Format, 13 (Història)
ISBN: 84-86752-99-X
Institut Menorquí d'Estudis, 2001
PVP: 3,90 €Josep A. Pons Roca ens aporta una breu miscel·lània entorn del final de la Guerra Civil a Menorca, on el lector trobarà des de records familiars fins a l'homenatge a persones que, com el cònsol britànic a Mallorca Alan Hillgarth o el que fou darrer alcalde republicà de Ciutadella i víctima de la repressió franquista Joan Mascaró Salord, van tenir un protagonisme important durant aquell episodi de la nostra història.


Aquestes aportacions —diu en el pròleg J. F. López Casasnovas— atenyen a recrear l'atmosfera d'uns dies dràmatics i representen un toc d'atenció sobre les moltes coses que encara cal fer per reconstruir, seixanta anys després, la memòria històrica menorquina, si més no en la part que ens ha estat amagada o negada i, per tant, furtada. És aquesta una tasca imprescindible per tal de mantenir la consciència lúcida en l'afany humà de superació i de progrés.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis