Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 

18. Antoni Moll Camps, La noia que sortí del mirall.

 
Imatge

Antoni Moll Camps

La noia que sortí del mirall

Col·lecció Petit Format, 18 (Literatura)
ISBN: 978-84-95718-59-4
Institut Menorquí d'Estudis, 2007
PVP: 7,00 €


Quan em pos a reflexionar sobre com van començar a fascinar-me els relats d'intriga, fins al punt que he acabat confegint-ne més de quatre, cal evocar la figura del pare. Era un infatigable lector. Coneixia un vast repertori de clàssics, antics i moderns. Però dedicava un temps més llarg i un interès preferent a la novel·la policial i al conte de misteri...

... Quant a mi, he de confessar que, a partir dels anys setanta, quan vaig venir de Xile, forçat a deixar l'ensenyament del llatí i a guanyar-me la vida fent de corrector, mancava del temps i la motivació que abans havia tingut per dedicar-me a la lectura dels meus vells amics, els poetes clàssics. Havia de mantenir una casa i pujar quatre fills.

Sovint, després de treballar vuit hores, me'n duia originals per corregir a casa. Aleshores, en les meves lectures solia triar un llibre de la mena d'aquells que el pare, que també era un home molt enfeinat, preferia tot sovint. Fins que, un bon dia, vaig descobrir que escriure aquell gènere d'històries arribava a ser més interessant que llegir-ne.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis