Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Cicle llegir Joan Ramis
Els dimecres indicats, a les 20 h
Trobada anual de membres de l'IME
Dijous 22 d'agost de 2019
Homentage a Tomàs Vidal Bendito
Dimarts 27 d'agost de 2019
Conferència: Somos lo que comemos y comemos como vivimos
Dimecres 18 de setembre de 2019, a les 20 h.
XXX Escola de Salut Pública de Menorca
Del 16 al 25 de setembre de 2019

22. Esperança Camps, Zero graus. Pròleg de Joan Carles Gibrés

 

ImatgeEsperança Camps

Zero graus

Pròleg de Joan Carles Gibrés (editor)
Col·lecció Petit Format, 22 (Literatura)
ISBN: 978-84-95718-79-2
Institut Menorquí d'Estudis, 2010
PVP: 7,00 €
Amb aquesta nova edició, Esperança Camps ha gaudit, com l'exconvicte Ernest Pruneda, de la llibertat necessària de temps i d'espai per revisitar la narració inicial i modificar paraules, afegir matisos, complementar frases o allargar paràgrafs fins oferir-nos una versió renovada i qui sap si definitiva d'aquella primera redacció.

Aquesta oportunitat ens ha permés saber que per al protagonista anar al cine és una vulgaritat o que sempre porta amb ell les pinturetes, detalls que no figuraven en l'edició anterior. I on llegíem l'expressió «un bitllet cap al passat», ara trobem «un passatge cap a ell mateix». Hi observem, també, variacions lèxiques que reconverteixen la xicalla en al·lotim; les llumades en bellumes i les vesprades en fosquets. Uns retocs subtils però que palesen la destresa d'Esperança també en el domini d'un lèxic ric a disposició de la trama.

La història que llegireu tot seguit té com a protagonista un constructor psicòpata. No hi ha cap redundància en el que dic: Ernest Pruneda és psicòpata de debò, un assasí no només de territoris i paisatges, sinó també de persones a les quals es permet de llevar la vida sense més motivació que atendre una veueta interior. Res més lluny de la meva intenció fer-vos ací un resum: els llibres són per llegir-los, i aquest no és cap excepció.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis