Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

1. Pere de Palol, Les Illes Balears en temps cristians fins als àrabs

 

ImatgePere de Palol

Les Illes Balears en temps cristians fins als àrabs

Col·lecció Recerca, 1
ISBN: 84-86752-02-7
Institut Menorquí d'Estudis, 1988
PVP: 9,00 €


El mes d'octubre de 1984, vàrem convocar a Maó, Menorca, un curset amb el títol de Les Illes Balears en temps cristians fins als àrabs, on es passava llista i es veien el principals documents històrics i arqueològics que fan referència als segles de la primitiva cristanització de les Illes. No vàrem voler excloure'n cap aspecte, no amb cap propòsit pedant de fer història total –com ara se'n diu–, sinó simplement amb l'ànim d'aportar tots els elements bàsics per a una síntesi necessària per a uns segles prou desconeguts o, tal vegada, només estudiats en algun dels seus aspectes laterals.

El Curs va tenir una bona acollida, de manera que s'establí com a 1r Curs Joan Ramis i Ramis, sota l'aixopluc de la Universitat de Palma de Mallorca (extenció Cultural) i de la Conselleria d'Educació i Cultura (Direcció General de Cultura) del Govern Balear.

Cal dir que la pauta historicista del Curs va aprofitar les experiències de la II Reunió d'Arqueologia Cristiana Hispànica, celebreda a Montserrat l'any 1978 i publicada, àmpliament, l'any 1983. La mateixa temàtica no exclusiva d'història textual i arqueològica cristiana es va ampliar amb aspectes socials i econòmics en l'àmbit, naturalment, també profà; i en visions de la patrística i de la litúrgia en el religiós. L'esquema, a l'escenari geogràfic insular, fou el que vàrem intentar projectar en el Curs i que ara es publica.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis