Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

2. Agustí Jansà (coordinador), I Jornades sobre rissagues de Ciutadella i altres oscil·lacions de nivell de la mar, de gran amplitu a la mediterrània.

 

ImatgeAgustí Jansà (coordinador)

I jornades sobre les rissagues de Ciutadella i altres oscil·lacions de nivell de la mar, de gran amplitud a la mediterrània

Col·lecció Recerca, 2
ISBN: 84-86752-05-1
Institut Menorquí d'Estudis, 1990
PVP: 10,20 €
Les rissagues de Ciutadella i altres oscil•lacions de nivell de la mar, de gran amplitud a la Mediterrània aplega els textos de les comunicacions presentades a les I Jornades de 1987, que, amb aquest títol, va organitzar l’IME i va coordinar Agustí Jansà. Els textos publicats són «Ses rissagues de Sant Joan» de Pere Melis, de la Secció de Llengua i Literatura de l’IME; «Algunos datos y conjeturas sobre rissagues y puntas de rissaga» de Carlos Garau Sagristà, de la Comissió de Ports de Catalunya; «Situación meteorológica a escala sinóptica y a mesoescala simultánea a la aparición de las rissagues» i «Observació remota de núvols en casos de ´rissaga´», ambdós de C. Ramis i A. Jansà, del Centre Meteorològic Zonal de Palma; «Oscilaciones marinas de gran amplitud en el mar catalano-balear» i «Estudio lineal de las frecuencias de resonancia en el puerto de Ciutadella», ambdós de J.M. Massaguer (ETSI Telecomunicacions de Barcelona) i M. Net (Facultat d’Informàtica de Barcelona); «Análisis armónico de las ´rissagues´ de Biniancolla» de J. A. García-Moya, A. Jansà i M. A. Heredia, del Centre Meteorològic Zonal de Palma; «Posibilidad de aplicación de la distribución espectral y transferencia de energía en el fenómeno de las rissagues» de Miquel Ballester i Cruelles, de la Facultat de Ciències Físiques de la Universidad Complutense; «Resultados preliminares del proyecto ondas de talud en el Mediterráneo occidental. Génesis, amplificación y fenómenos de resonancia» de S. Alonso, J. Tintoré, D. Gomis i I. Bladé, del Departament de Física de la UIB; «Análisis de resonancia del puerto de Ciutadella» de Ignacio Rodríguez, de la Dirección General de Puertos y Costas; «Análisis numérico de la resonancia en la bahía de Maó» d’A. Sánchez-Arcilla, J. P. Sierra i J. L. Monsó, de la Universitat Politècnica de Catalunya; i «Servei experimental de predicció de rissagues» d’Agustí Jansà Clar. Clouen l’obra les conclusions d’aquestes I Jornades.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis