Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

3. Joan C. de Nicolàs Mascaró i Maria Josep Conde Berdós, La ceràmica ibèrica pintada a les Illes Balears i Pitiüses. Pròleg de Miquel Tarradell Mateu 

 

ImatgeJoan C. De Nicolás Mascaró; Maria Josep Conde Berdós

La ceràmica ibèrica pintada a les Illes Balears i Pitiüses

Pròleg de Miquel Tarradell Mateu
Col·lecció Recerca, 3
ISBN: 84-86752-39-6
Institut Menorquí d'Estudis, 1993
PVP: 10,80 €

Aquest treball és fruit d'una feliç, modèlica, col·laboració entre dos investigadors. Com que no és massa habitual (encara que per fortuna cada vegada més) val la pena, d'entrada, de deixar-ne constància.

En efecte, Joan C. de Nicolás és una investigador menorquí que , entre altres aspectes de l'arqueologia de la seva illa, ha treballat durant anys sobre la ceràmica ibèrica trobada a Menorca, que ja sabíem que existia però que no sospitavem que hi fos en una quantitat tan alta com ell ha demostrat. Ja n'havia donat algun avanç en publicacions seves. A l'hora d'una publicació amb caire més definitiu, que podia haver fet sol, ha preferit, per damunt de qualsevol personalisme, associar-se amb una altra persona que podia completar l'estudi des d'un angle diferent i complementari.

Ningú millor que M. Josep Conde per a aquest paper, ja que la massa bàsica de ceràmica ibèrica recollida per Nicolàs són kalathos i similars, i Conde ha presentat fa poc a la Universitat de Barcelona una tesi doctoral, que he tingut l'honor de dirigir, que és el primer estudi a fons d'aquesta forma de la ceràmica ibèrica, amb novetats molt importants. Era donsc la persona ideal per a una col·laboració amb Nicolàs en aquest tema.

Els resultats d'aquesta conjunció d'esforços, repeteixo, modèlica, els tenim en aquest llibre.
 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis