Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

4. II Jornades sobre les rissagues de Ciutadella i altres oscil·lacions de nivell de la mar de gran amplitud a la Mediterrània. Pròleg de Damià Gomis.

 

ImatgeII jornades sobre les rissagues de Ciutadella i altres oscil·lacions de nivell de la mar de gran amplitud a la Mediterrània.

Pròleg de Damià Gomis
Col·lecció Recerca, 4
ISBN: 84-763-707-2
Institut Menorquí d'Estudis; Universitat de les Illes Balears, 2001
PVP: 6,00 €

El 1989, dos anys després de les I Jornades sobre Les rissagues de Ciutadella i altres oscil•lacions de nivell de la mar de gran amplitud a la Mediterrània, van tenir lloc les segones, tot i que la seva publicació anys després resta plenament justificada pel fet que, com diu Damià Gomis al «Pròleg», «van ser la reafirmació d’una línia d’investigació que avui encara perdura. A diferència de les primeres jornades, més generals i descriptives, les segones van permetre d’enfocar millor el problema, i posaren les bases de moltes de les investigacions posteriors». Així, les contribucions d’aquest volum són: «Modelo de tres capas para ondas gravitatorias: un estudio de su estabilidad dinàmica y su aplicació al fenónemo de la ´rissaga´» de S. Monserrat i C. Ramis; «Estudio teórico sobre las rissagues de Ciutadella. Parte I: ondas de talud en la plataforma. Modos libres de oscilación del puerto» de S. Alonso, J. Tintoré, D. Gomis i I. Bladé, complementada amb «Parte II: acoplamiento resonante interior-exterior. Modos forzados de oscilación del puerto» de D. Gomis, J. Tintoré i S. Alonso; «Campaña rissagues verano 88», d’autoria col•lectiva, amb dues parts de dades atmosfèriques i oceàniques; «Diseño de un sistema de observación de las oscilaciones de presión y del nivell del mar en Baleares» de Ramis, Tintoré, Monserrat, Gomis i Alonso; «Sobre la simultaneïtat entre pertorbació atmosfèrica i resposta marina a les rissagues de Ciutadella» de Jansà, Genovés i Heredia; i «Reflexions sobre l’impacte de l’observació instrumental del nivell de la mar en el disseny i la verificació del servei de predicció de rissagues» de B. Garcias i A. Jansà. Clouen també el volum les conclusions de les II Jornades.  

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis