Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

9. Pere Fraga Arguimbau [et al.], Catàleg de la flora vascular de Menorca. Pròleg de Josep A. Rosselló

 

ImatgePere Fraga Arguimbau [et al.]

Catàleg de la flora vascular de Menorca

Pròleg de Josep A. Rosselló
Col·lecció Recerca, 9
ISBN: 84-95718-29-4
Institut Menorquí d'Estudis, 2004
PVP: 17,00 €La Comissió de Botànica del GOB-Menorca neix l'any 1999 com a resultat de la unió dels esforços d'un grup de científics i naturalistes amb dos denominadors comuns: l'interès per l'estudi i coneixement de la flora menorquina i la sensibilització envers la seva conservació.

El grup es forma entorn a les figures de dos botànics ja amb una certa trajectòria a l'illa com són Pere Fraga i Tòfol Mascaró; i s'esructura en un nucli de sis membres actius i un nombre variable de col·laboradors esporàdics. Amb el temps, la divulgació dels valors florístics de l'illa ha esdevingut un altre dels propòsits principals del grup i altres persones s'hi han afegit com a membres o col·laboradors.

En l'actualitat el grup està format per 8 membres actius, alguns d'ells components també de la Secció de Ciències Naturals de l'Institut Menorquí d'Estudis.

Entre els treballs científics duits a terme per la Comissió destaquen: cinc articles científics publicats entre el 2000 i el 2003 al Botlletí de la Societat d'Història Natural de les Balears sota el títol "Notes i contribucions al coneixement de la flora de Menorca" (I, II, III, IV i V); l'elaboració del Catàleg de les espècies vegetals del parc natural de s'Albufera des Grau, illa d'en Colom i cap de Favàritx (2003); i la contribució al llibre Història Natural del Migjorn de Menorca amb el capítol "La vegetació del Migjorn de Menorca: un passeig descriptiu" (2004). En col·laboració amb l'Institut Menorquí d'Estudis, durant els dos darrers anys, també s'han tirat endevant els projectes de creació de l'Herbari General de Menorca (2003-04) i l'organització d'un cicle de conferències centrat en les relacions botàniques de Menorca amb els territoris que l'envolten sota el títol El patrimoni vegetal d'una illa enmig del Mediterrani (2004).

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis