Segueix-nos
 

10. Miquel Àngel Casasnovas Camps; Florenci Sastre Portella, Estructura demogràfica de Ferreries (1801-1850): contribució a l'estudi demogràfic de les poblacions rurals menorquines.

 

ImatgeMiquel Àngel Casasnovas Camps; Florenci Sastre Portella

Estructura demogràfica de Ferreries (1801 – 1850): contribició a l'estudi demogràfic de les poblacions rurals menorquines

Col·lecció Cova de Pala, 10
ISBN: 84-86752-61-2
Premi Sant Bartomeu d'investigació 1898
Institut Menorquí d'Estudis; Ajuntament de Ferreries, 1998
PVP: 7,80 €

Aquest llibre és fruit d'un treball d'investigació presentat l'any 1989. Per tant, ha transcorregut gairebé una dècada entre la presentació de l'original i el moment de sortir a la llum, circumstància aquesta que, òbiament, no és atribuïble als autors. Feim aquest advertiment per una raó molt senzilla: durant aquests anys la demografia històrica, a nivell general, ha tingut un progrés important. A les Balears s'han publicat diversos llibres i articles sobre la demografia històrica de municipis i comarques de les Illes. A Menorca, sense anar més lluny, s'ha publicat recentment (1997) el llibre Una societat pagesa en una època de transició. Estructura demogràfica des Mercadal (1785-1865), de Miquel A. Casasnovas Camps i Maria Pilar Florit Navarro, així com diversos articles monogràfics en revistes especialitzades.

El lector no trobarà referències a aquests treballs, ja que el llibre que té a les mans es publica tal com va quedar després d'una revisió realitzada a mitjans de 1991, quan s'hi varen afegir alguns apartats que no van poder ser inclosos en la versió original de 1989, per manca de temps. Els autors hem considerat que no era necessari revisar el text ja que tot el material gràfic i estadístic que aportam manté la seva vigència.

D'altra banda, les conclusions a les quals arribàvem l'any 1989 s'han vist confirmades en l'esmentat llibre de Casasnovas i Florit pel que fa as Mercadal. Fet aquest advertiment, sols resta desitjar que el nostre llibre esdevengui una eina útil per a tots aquells que s'interessin pel passat de Ferreries en particular, i de Menorca en general. 


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis