Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 

6. Albert Martínez Esteban, Vies de comunicació i poblament rural del terme des Mercadal. Presentació d'Andreu Murillo i Tudurí.

 

ImatgeAlbert Martínez Esteban

Vies de comunicació i poblament rural del terme des Mercadal.

Presentació d'Andreu Murillo Tudurí
Col·lecció Cova de Pala, 6
ISBN: 84-86752-45-0
Premi d'Investigació sobre es Mercadal i Fornells 1992
Institut Menorquí d'Estudis; Ajuntament des Mercadal i Fornells, 1994
PVP: 9,60 €

La idea de fer un treball sobre les vies de comunicació i la població rural del terme des Mercadal neix d'una casualitat: la troballa ocasional a l'Arxiu Històric, dins uns lligalls referents a Maó, d'un plànol i una documentació referida a l'any 1848, on es detallaven els camins i les finques que llavors hi havia al terme des Mercadal. L'interès del tema, la falta d'un estudi anual d'investigació instituÏt per l'Ajuntament, van motivar la presentació de la proposta d'investigació i la redacció posterior d'aquell treball.

Els resultats, des del punt de vista personal de l'autor, són positius, ja que els materials consultats són prou interessants i novedosos. D'altra banda, hi ha la profunda satisfacció que provoca arribar a conèixer a fons un territori tan variat i amb paisatges tan extraodinaris com són els mercadalencs. Per comprovar-ho, val la pena anar a cercar panorames tan magnífics i tan poc coneguts com els que hi ha des del pujol de Santa Creu, Lanzell o Santa Eulàlia, o recórrer els camins de la part del Martinell.

Hem volgut donar a aquest treball una doble perspectiva: cap al passat, cercant les arrels documentals; i cap al present, analitzant la realitat actual. 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis