Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 

3. Pere Pons i Camps, Apunts històrics sobre la formació del poble d'es Migjorn Gran. Pròleg d'Andreu Murillo.

 
Imatge

Pere Pons i Camps

Apunts històrics sobre la formació del poble d'es Migjorn Gran

Pròleg d'Andreu Murillo
Col·lecció Cova de Pala, 3
ISBN: 84-86752-06-X
Institut Menorquí d'Estudis, 1989
PVP: 9,00 €¿Valia la pena esmerçar tants esforços en un estudi local com el que em sent tant content i en certa manera ufanós de prologar? Amb la pregunta ja don la resposta: sí, és clar que sí.

Perquè Apunts històrics sobre la formació del poble d'es Migjorn Gran –no sé que ho fa que com més modèstia té un autor més llarg escriu el títol– és un recull gairebé exhautiu de regestes de la successió en la possessió de béns immobles –predis, parcel·les menors, cases– en un marc geogràfic molt ben definit i dins un marc cronològic ininterromput i molt important per tal de perfilar els canvis econòmics, la mobilitat social i l'evolució de les relacions de producció. Només per tot açò ja podem dir que el present llibre mereix de ser posat com a exemple i de la necessitat que tenim de tals monografies.

Altrament i no només pels veïns d'es Migjonr Gran, és de tot punt interessant tant l'anàlisi prèvia com el seguiment del desenrotllament urbanístic de la població de referència. No es tracta que els migjorners i altres persones afectes a aquella vila i terme hi hagin de trobar una narració amablement envanidora; no és açò: es tracta d'un llibre d'història. 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis