Segueix-nos
 

2. Joan Enric Vilardell Santacana i Nando Pons Vidal, Arquitectura contemporània a Menorca I. Es Castell.

 

ImatgeJoan Enric Vilardell Santacana; Nando Pons Vidal

Arquitectura contemporània a Menorca I. Es Castell

Catàleg de l'exposició 17 gener - 17 febrer 1991
Fora de col·lecció, 2
ISBN: 84-95718-03-0
Institut Menorquí d'Estudis, 1991
Col·laboració:Ajuntament d'Es Castell; Dirección General de Aquitectura y Vivienda (MOPU)
PVP: 4,80 €L'exposició que aquí es presenta és fruit d'un treball d'investigació al voltant de l'arquitectura contemporània de qualitat que s'ha produït a l'illa de Menorca a partir dels anys seixanta. Els objectius que pretén assolir són diversos:
- Difondre a la població, en general, el coneixement de l'existència d'arquitectura d'autor en un territori insular allunyat dels corrents dels corrents culturals de vanguàrdia.
- Reconèixer i potenciar l'esforç dels professionals que han fet possible l'aparició d'aquestes obres de qualitat, malgrat tota mena de dificultats i mancances.
- Esser un primer cas, centrat en el territori d'Es Castell, per un estudi més ampli i documentat que comprengui la catalogació de la major part d'obres arquitectòniques i contemporànies d'interès arreu de l'illa de Menorca, així com facilitar als professionals o interessats en l'Arquitectura una guia per al seu seguiment.

El sistema de classificació escollit és el cronològic, a partir de la informació extreta de la recerca dels fons municipals i l'aportació particular dels arquitectes autors. Tot el material gràfic ha estat redibuixat i les fotografies, en general, responen a la precarietat dels medis a l'abast.

A grans trets, es poden agrupar les obres exposades en dues parts, diferenciades atenent el seu context.
Les més urbanes, realitzades en el valuós recinte històric d'Es Castell, antiga Georgetown, de retícula anglesa (1771), són edificis de vivendes entre mitgeres amb altres densitats. Per altra part, existeix un segon grup on es tracten vivendes unifamiliars agrupades o aïllades on les formes d'intervenció es diferencien segons els autors.
 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis