Segueix-nos
 

4. Joan Enric Vilardell Santacana i Nando Pons Vidal, Arquitectura contemporània a Menorca III. Sant Lluís.

 

ImatgeJoan Enric Vilardell Santacana; Nando Pons Vidal

Arquitectura contemporània a Menorca III. Sant Lluís

Catàleg de l'exposició 5-15 desembre 1991
Fora de col·lecció, 4
ISBN: 84-95718-03-0
Institut Menorquí d'Estudis, 1991
Col·laboració: Ajuntament de Sant Lluís; Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears
PVP: 3,60 €


Amb l'exposició i el catàleg d'aquesta selecció d'obres d'arquitectura contemporània, les persones coneixedores del tema -i aquelles altres senzillament iniciades- disposen d'un nou mitjà amb què analitzar el passat recent de la producció arquitectònica illenca. 

Seguint una classificació basada en criteris d'estricta localització geogràfica, s'ofereixen al públic, en aquests moments, les relaitzacions arquitectòniques del terme de Sant Lluís, que hem decidit seleccionar en base a la informació rebuda.

El fil conductor que les uneix és, per tant, el de la plasmació en aquesta àrea menorquina dels diferents posicionaments socials relacionats amb el món de l'arquitectura. En aquest sentit, si bé més en uns casos que en altres, és posa de manifest la importància del lloc i dels seus condicionants. Les formes de vida mediterrànies, la potenciació dels espais intermitjos, el gust per la fragmentació i la petita escala, la influència de les construccions vernacles, etc., són tots ells factors invariables i comuns a les obres seleccionades.

Però, d'altra banda, existeix també una segona component, subjectiva, que recorre igualment la producció que es presenta: el factor de la personalitat en relació amb els diferents modes de projectació que s'han anat succeint, i que se succeeixen, de forma simultània, en l'arquitectura espanyola.

[... presentació de l'autor]


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis