Segueix-nos
 

17. C. F. H. Lindemann, Diario del asedio de la fortaleza de San Felipe en la isla de Menorca (1781/82). Presentació de Tomàs Vidal Bendito.

 
Imatge

C. F. H. Lindemann

Diario del asedio de al fortaleza de San Felipe en la isla de Menorca (1781/82)

Presentació de Tomàs Vidal Bendito
Traducció de Joaquín Pabst Ottowa-Rene
Coordinació i diseny de Lothar Pabst
Investigació i introducció de Wilhelm Ziehr
Fora de col·lecció, 17
ISBN: 84-95718-23-5
Institut Menorquí d'Estudis, 2004
PVP: 19.00 €Edició bilingüe alemany-castellà en pàgines encarades.

Aquesta traducció castellana del diari escrit per C.F.H. Lindemann, l’autor de la Descripció geogràfica i estadística de l’illa de Menorca (1786), se centra en el setge de les tropes francoespanyoles del duc de Crillon al castell de Sant Felip entre el 16 d’agost de 1781 i el 12 de febrer de 1782. Tanmateix, com diu Tomàs Vidal Bendito a la presentació, no es tracta d’una obra més sobre aquest fet històric sinó que estam davant d'un relat diferent, el relat personal d’una persona docta, en el més ampli sentit de la paraula, que no es limita a parlar d'atacs i contraatacs, negociacions i pactes, sinó que recull múltiples vivències i reflexions sobre la dura vida quotidiana en una fortalesa assetjada on no només maten i fereixen les bales i les granades sinó també, tant o més, la fam, les malalties i la por, en un context en el qual també es revela un ampli ventall de grandeses i misèries humanes.

Fins i tot s’hi poden trobar algunes pinzellades sobre la vida quotidiana de la Menorca de finals del segle XVIII fora de les muralles de la Fortalesa, a més de dades sobre la situació climàtica diària.
 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis