Segueix-nos
 

22. C. F. H. Lindemann, Diario de un capellán acerca del viaje por mar de las tropas hannoverianas a la isla de Menorca.

 

ImatgeC.F.H. Lindemann

Diario de un capellán acerca del viaje por mar de las tropas hannoverianas a la isla de Menorca

Traducció de Joaquín Pabst Ottowa-Rene
Coordinaciío i diseny de Lothar Pabst
Investigació i introducció de Wilhelm Ziehr
Fora de col·lecció, 22
ISBN: 84-95718-46-4
Institut Menorquí d'Estudis, 2007
PVP: 19.00 €Edició bilingüe alemany-castellà en pàgines encarades.

Després de la publicació de Descripció geogràfica i estadística de l’Illa de Menorca i del Diario del asedio de la fortaleza de San Felipe en la isla de Menorca, es recupera un tercer text de C.F.H. Lindemann: un relat del viatge per mar que va efectuar, acompanyant les tropes hannoverianes que Jordi III, rei d’Anglaterra i príncep elector de Hannover, va enviar a Menorca el 1775.

El relat del viatge per mar de Lindemann, des de la desembocadura del riu Elba (Cuxhaven) a l’Atlàntic, fins a l'illa de Menorca, a finals del segle XVIII, és un text molt més transcendent del que podria semblar a primera vista. El protagonista és un personatge singular, que, sota l'etiqueta formal de capellà, oculta uns dots de cronista de primera magnitud, curiós, per sobre de tot, però també culte i selecte en els seus interessos i en la forma d'exposar el que jutja rellevant.

Viatjant amb Lindemann arribam a un grau de coneixement excel•lent, difícilment superable, de com es viatjava fa segles i de com es vivia a bord.

 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis