Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 


ImatgeArt de la cuina

Edició i estudi introductori a cura d'Andreu Vidal Mascaró. Reimpressió (2014) de l'edició de 1993
ISBN: 84-86752-43-4
PVP: 15 euros

 
Art de la cuina

Edició i estudi introductori a cura d'Andreu Vidal Mascaró. Reimpressió (2014) de l'edició de 1993
ISBN: 84-86752-43-4
PVP: 15 euros








L'obra de fra Francesc Roger, datada a mitjan segle XVIII, suposa una aportació valuosíssima, que es pot analitzar des de múltiples perspectives.

El contingut revela una cuina que sap combinar la saviesa popular autòctona amb l'adaptació a la realitat illenca de receptes més ambicioses, pertanyents a la gran tradició culinària europea. A més, Art de la cuina apareix en un moment transcendental de la història gastronòmica de Menorca ja que documenta, per una banda, el final d'una cuina encara amb trets medievalitzants i, per l'altra, l'inici prometedor de la cuina moderna, amb els seus plats lleugers, econòmics, i els seus púdings a l'anglesa.

El caràcter menorquí de l'obra, dintre la tradició culinària catalana, és confirmat per les característiques de la llengua que s'hi esmerça: grafies que documenten l'existència de determinats trets fonètics dialectals fenòmens morfològics i sintàctics singulars i, sobretot, el recurs a un lèxic d'una riquesa sorprenent.


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis