Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 

25. Carolina Beltrán Andreu, Perspectives de la indústria menorquina del calçat. Anàlisi actual del calçat balear. Pròleg de Juan Carlos Fernández de Salort.

 

ImatgeCarolina Beltrán Andreu

Perspectives de la indústria menorquina del calçat. Anàlisi actual del calçat balear.

Pròleg de Juan Carlos Fernández de Salort
Col·lecció Petit Format, 25 (Ciències Socials)
ISBN: 978-84-95718-86-0
Institut Menorquí d'Estudis, Asociación de fabricantes de calzado de Menorca; 2014
PVP: 7.00 €

El sector del calçat és una de les activitats econòmiques tradicionals de Menorca que perdura en l'actualitat, en especial, en el sector d'alta gamma i en la típica avarca. La seva resistència és cabdal atesos els efectes del fenomen globalitzador i la forta tendència terciaritzadora de l'economia menorquina, que han coadjuvat en el descens de l'activitat industrial.

Malgrat tot, les pulsacions manufactureres del calçat continuen el seu incessant batec de la mà de la segona, tercera o fins quarta generació d'empresaris, que han sabut adaptar els negocis familiars a les exigències del món global per mitjà de la internacionalització. Així, la majoria de les teories econòmiques, centrades en els problemes de les grans corporacions emperarials i l'obtenció d'economies d'escla, no són extrapoblades a les petites i mitjanes empreses, prototip del calçat menorquí i balear.

Sobre aquesta base, la present obra analitza els factors clau de la supervivència i emfatitza els reptes d'aquesta indústria indispensable per a la necessària diversificació de l'economia menorquina, en altre temps definida pel seu equilibri intersectorial.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis