Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

4. Cristina Andreu Adame, Francesc Isbert Vaquer (coordinadors), J. Vives Llull: L'home i el col·leccionista.

 

ImatgeCristina Andreu Adame, Francesc Isbert Vaquer (coordinadors)

J. Vives Llull: L'home i el col·leccionista

Presentació de Damià Pons i Pons
Catàleg de l'exposició realitzada al Museu de Menorca durant 2001 amb motiu de la declaració a Menorca de l'Any Vives Llull.
Catàlegs, 4
ISBN: 84-95871-05-X
Museu de Menorca, 2001
Amb la col·laboració de l'Institut Menorquí d'Estudis, de l'Ajuntament de Maó i dels Amics d'es Museu de Menorca
PVP: 22.00 €
Al llarg de l'any 2001 s'ha celebrat el centenari del naixement d'un dels pintors menorquins més importants del segle XX, ens referim a Joan Vives Llull (1901-1982). A començament d'any, l'Ajuntament de Maó i el Consell Insular de Menorca varen donar caràcter institucional a aquesta celebració en designar l'any 2001 com Any Vives Llull. Així, el dia de Sant Antoni, partró de Menorca, la conferència institucional va versar sobre l'artista. I l'Any ha anat registrant una sèrie d'activitats, com l'edició per part del Consell Insular d'un calendari commemoratiu; també hi ha hagut escoles que s'han interessat per la plàstica del pintor. Però serà en aquest trimestre, quan tindran lloc els actes i les mostres més importants destinades a aprofundir i conèixer la trajectòria d'aquest home. A final de novembre l'Ajuntament de Maó inagurarà una exposició de l'Escola de Pollença i la relació que hi va mentenir J. Vives. La mateixa entitat el nomenarà fill il·lustre en un acte institucional, al mes de desembre.

El Museu de Menorca va trobar que era imprescindible participar d'una manera activa al dit any. Per això, va avaluar la manera en què podia dur a terme una mostra representativa sobre l'artista i que incidís en qualque faceta relacionada amb el centre. Una exposició de l'obra pictòrica es ca descartar, considerant que ja l'any 1993 havia tingut lloc una mostra monogràfica de la seva pintura acompanyada d'un catàleg, mostra itinerant per les Illes Balears que va organitzar Sa Nostra i en la qual va col·laborar el Museu. De manera que es va considerar més adient ensenyar una altra faceta de l'artista i gens coneguda: el doble vessant de l'home i el col·leccionista.

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis