Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

5. Antoni Camps Extremera (coord.), La fauna prehumana de Menorca: la cova C-2 de Punta Nati, un important jaciment paleontològic de Myotragus balearicus localitzat a Ciutadella.

 

ImatgeLa fauna prehumana de Menorca: la cova C-2 de Punta Nati, un important jaciment paleontològic de Myotragus balearicus localitzat a Ciutadella

Presentació d'Antoni Camps Extremera
Exposició realitzada al Museu Municipal de Ciutadella del 18 de febrer al 30 de setembre de 2000
Catàlegs, 5
ISBN: 84-9305404-2-3
Museu Municipal de Ciutadella, 2000
Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ciutadella i de l'Institut Menorquí d'Estudis.
PVP: 6.00 €
Una de les troballes paleontològiques que ha ampliat els coneixements que teníem d'alguns dels aspectes de la història que teníem d'alguns dels aspectes de la història natural de Menorca -en aquest cas concret sobre la fauna prehumana, a la qual dediquem bona part d'aquest estudi-, i podíem dir que és de les descobertes més interessants i inaudites en l'àmbit de la paleontologia illenca, és la que van fer durant el mes de març de 1995 als inhòspits i rocosos terrenys de punta Nati, al nord del terme municipal de Ciutadella de Menorca, els espeleòlegs Pere Arnau i Josep Màrquez, en aquells moments membres de la Unió Excursionita de Menorca. Aquest descobriment consisteix en una àmplia cavitat a la roca mare, que contenia intacte un important dipòsit de restes de Myotragus balearicus, una petita cabra autòctona de les Balears actualment extingida, d'una riquesa molt superior a la de tots els altres jaciments prèviament coneguts a l'illa, i que es va batejar amb el nom de cova C-2. L'excepcionalitat de la troballa radicava, a més de la presència de gran abundància de restes de l'espècie endèmica balear del Myotragus, en la relativa pobresa de restes d'altres tipus de vertebrats i les grans dificultats que entranyava la seva excavació. Després de l'excavació, que es va realitzar durant els mesos d'estiu de 1995, i l'estudi dels materials, que es va perllongar fins a finals de l'any 1997 (tasques en les quals van col·laborar gran nombre de persones i instiutcions), els materials recuperats finalment es van dipositar, gràcies a la intervenció de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports del Consell Insular de Menorca, a les dependències del Museu Municipal de Ciutadella en el Bastió de sa Font. Aquests materials per primera vegada podran ser contemplats pel públic en l'exposició que presentam i que complementa la petita publicació que ara teniu a les mans.
 


Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis