Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

ImatgePresentació del llibre "Correspondència d'Antoni Maria Alcover a Francesc de Borja Moll", a cura de Pilar Perea

El dijous, 13 de novembre, a les 20.00 hores, a Can Alcover-Espai de Cultura, tendrà lloc la presentació del llibre "Correspondència d'Antoni Maria Alcover a Francesc de Borja Moll (1917-1926) i altres textos epistolars", a cura de de Maria Pilar Perea Sabater. Hi prendran part Fina Salord, presidenta de l'Institut Menorquí d'Estudis, i l'autora. El llibre ha estat editat per l'Institut Menorquí d'Estudis.

 
Presentació del llibre "Correspondència d'Antoni Maria Alcover a Francesc de Borja Moll", a cura de Pilar Perea

ImatgeEl dijous, 13 de novembre, a les 20.00 hores, a Can Alcover-Espai de Cultura, tendrà lloc la presentació del llibre "Correspondència d'Antoni Maria Alcover a Francesc de Borja Moll (1917-1926) i altres textos epistolars", a cura de de Maria Pilar Perea Sabater. Hi prendran part Fina Salord, presidenta de l'Institut Menorquí d'Estudis, i l'autora. El llibre ha estat editat per l'Institut Menorquí d'Estudis.

El llibre recull l'intercanvi epistolar que va tenir lloc entre Antoni Maria Alcover i Francesc de Borja Moll al llarg d'un període d'onze anys, entre 1917 i 1926. Les cartes mostren l'afecció que es desenvolupà entre tots dos i aporten noves informacions sobre esdeveniments relacionats amb l'Obra del Diccionari i amb el paper que hi tengué l'aportació menorquina.

La correspondència es complementa amb altres documents epistolars que foren adreçats per Miquel Gomila Rotger, Josep Moll Casanovas, Joan Benejam Marquès i Antoni Rubí Sureda. El llibre es tanca amb un apartat que reflecteix el vessant artístic d'Alcover i Moll i inclou mostres de dibuixos que ambdós feren durant l'excursió filològica de l'any 1921, en els períodes de lleure que l'eixida procurava.

Maria Pilar Perea i Sabater (Barcelona, 1960) és lingüista, professora titular del Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona i Doctora de la mateixa Universitat. És una de les persones més entregades a l'estudi de l'obra d'Antoni Maria Alcover. És autora de nombrosos llibres i diversos CD sobre la vida i l'obra de l'il·lustre filòleg manacorí, com són els "Dietaris", els "Quaderns de Camp" i el "Bolletí del Diccionari de la Llengua Catalana". És una filòloga de reconegut prestigi dins la romanística europea, autora d'incomptables articles i de conferències per tot Europa. El 2003, l'Obra Cultural Balear la distingí amb un dels premis 31 de Desembre.
 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis