Segueix-nos
 

Pau Faner, Moro de rei. Pròleg de Josefina Salord Ripoll

 

ImatgePau Faner

Moro de rei

Pròleg de Josefina Salord Ripoll
ISBN (Consell Insular de Menorca): 978-84-935848-9-4
ISBN (Institut d'Estudis Baleàrics): 978-84-95876-44-7
Premi de Novel·la Ramon Llull 1988
Consell Insular de Menorca; Institut d'Estudis Baleàrics, 2009 (Quarta edició, actualitzada)
PVP: 12.00 €


La voluntat de recuperar per al gran públic menorquí, en general, i l’escolar, en particular, Moro de rei de Pau Faner, obra guanyadora del Premi de Novel•la Ramon Llull 1988, va dur el Consell Insular de Menorca i l’Institut d’Estudis Baleàrics, amb la col•laboració de l’Institut Menorquí d’Estudis, a dur a terme aquesta quarta edició actualitzada.

Narració genuïnament d’aventures, conta la història d’en Valent, un al•lot menorquí, que és fet presoner pels germans Barba-rossa durant la primera meitat del segle XVI, i de la seva mare, Leonila, que coneix un llarg captiveri com esclava.

Valent és instruït per ser genísser, però també aprèn a ser un vertader senyor musulmà. Assistim a la formació del personatge i a les peripècies que pateix sa mare fins que aconsegueix tornar a la seva terra. Valent esdevindrà gairebé fill adoptiu dels germans Barba-rossa, però, més tard, quan entri en contacte amb el món cristià del qual procedeix, sentirà com a pròpies tota la desolació i tot el desemparament de les terres mediterrànies enfront de les perilloses ràtzies turques, sobretot a l’illa Menorca. El text, prologat per Josefina Salord, ha estat profundament revisat per l’autor.
 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00
IME - Institut Menorquí d'Estudis