Segueix-nos
 
ESQUERRA
 

Menu
 
DRETA
AGENDA PROPERES ACTIVITATS

Premi d'investigació sobre Ferreries (2020-2021)
Els treballs s'han d'entregar abtes del 30 de juny de 2021

20. Islands and plants: Preservation and understanding of flora on Mediterranean Islands

 

Imatge

Islands and plants: Preservation and understanding of flora on Mediterranean Islands.

2nd Botanical Conference in Menorca Proceedings and abstracts

Eva Cardona; Irene Estaún; Mireia Comas; Pere Fraga (editors)
Col·lecció Recerca, 20
ISBN: 978-84-95718-95-2
Institut Menorquí d'Estudis; Consell Insular de Menorca, 2013
PVP: 22.00 €


La Mediterrània està considerada com un dels punts calents de biodiversitat més importants de la Terra, perquè, encara que només representa el 2% de la superfície terrestre, conté el 20% de la riquesa florística mundial. Caracteritzada també per l’elevada proporció d’endemismes i per l’estreta relació entre l’home i la natura, la distribució de la biodiversitat no és uniforme sinó que presenta els seus propis focus de riquesa o singularitat. Les illes mediterrànies són com a laboratoris on els processos d’especiació són actius, però, a la vegada, també és on la pressió de l’activitat humana és més intensa i on la sensibilitat dels ambients naturals és més elevada. Menorca no és aliena a aquests circumstàncies, ni en el sentit positiu ni en el negatiu; per açò, des de fa anys s’està treballant en la protecció activa del medi natural i, especialment, de la biodiversitat.

En aquest llibre es recullen les actes i resums de les II Jornades de Botànica a Menorca (2011), el tema central de les quals va ser la gestió i la conservació a llarg termini de la flora de les illes del Mediterrani. Al llarg de quatre dies, més de cinquanta experts van compartir experiències i resultats en la gestió de la flora insular, des dels aspectes més científics i tècnics fins als més propers a la societat, com la comunicació i la sensibilització.

Aquest esdeveniment va ser impulsat des de la Comissió de Botànica (GOB Menorca – IME) i quedà emmarcat en el desenvolupament del projecte LIFE+RENEIX (http://lifereneix.cime.es), que tenia com a objectiu principal la gestió a llarg termini de la flora amenaçada de l’illa.


 

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
 
 
 
Camí des Castell, 28 07702 Maó. Menorca Tel.: 971 35 15 00 / Fax: 971 35 16 42
IME - Institut Menorquí d'Estudis